Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brits Kamerlid doet beroep op geweten VS inzake Manning

  •  
05-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Manning_300_01.jpg
Ann Clwyd van de arbeiderspartij meent dat de geloofwaardigheid van Groot-Brittannië afneemt door het gedogen van de onmenselijke behandeling van Manning
De behandeling die Bradley Manning krijgt, schaadt Groot-Brittannië’s imago. Dat meent het Britse parlementslid Ann Clwyd. Manning die naakt en in isolement al maanden in een cel in Virginia wordt opgesloten, maakt Engeland niet meer zo’n geloofwaardige voorvechter van mensenrechten, vindt Clwyd.
Clwyd is voorzitter van de commissie mensenrechten van de Groot-Brittannië. Ze wil de dat Britse diplomaten druk gaan uitoefenen op de Verenigde Staten. De diplomaten bespreken in Washington de opsluiting van Manning die door vele mensenrechtenorganisaties wordt veroordeeld.
De overheid moet de Britse familie van Manning ondersteunen. Ik wil niet afglijden naar een discussie over het werk van Wikileaks. We moeten ons concentreren op de omstandigheden waaronder Bradley Manning vast zit”, zei ze ter afsluiting van het debat aldus The Guardian.
Clwyd herinnerde aan de Iraakse mishandelde gevangen. Een gebeurtenis die Amerika en Groot-Brittannië is diepe verlegenheid bracht. “Amerika laat zien dat een bepaalde manier van het behandelen van gevangenen acceptabel is. Het is daarom belangrijk wat we daar wel en niet over zeggen.”
cc-foto: Srieking Tree

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.