5

Brits Kamerlid doet beroep op geweten VS inzake Manning

Ann Clwyd van de arbeiderspartij meent dat de geloofwaardigheid van Groot-Brittanniƫ afneemt door het gedogen van de onmenselijke behandeling van Manning

De behandeling die Bradley Manning krijgt, schaadt Groot-Brittannië’s imago. Dat meent het Britse parlementslid Ann Clwyd. Manning die naakt en in isolement al maanden in een cel in Virginia wordt opgesloten, maakt Engeland niet meer zo’n geloofwaardige voorvechter van mensenrechten, vindt Clwyd.

Clwyd is voorzitter van de commissie mensenrechten van de Groot-Brittannië. Ze wil de dat Britse diplomaten druk gaan uitoefenen op de Verenigde Staten. De diplomaten bespreken in Washington de opsluiting van Manning die door vele mensenrechtenorganisaties wordt veroordeeld.

De overheid moet de Britse familie van Manning ondersteunen. Ik wil niet afglijden naar een discussie over het werk van Wikileaks. We moeten ons concentreren op de omstandigheden waaronder Bradley Manning vast zit”, zei ze ter afsluiting van het debat aldus The Guardian.

Clwyd herinnerde aan de Iraakse mishandelde gevangen. Een gebeurtenis die Amerika en Groot-Brittannië is diepe verlegenheid bracht. “Amerika laat zien dat een bepaalde manier van het behandelen van gevangenen acceptabel is. Het is daarom belangrijk wat we daar wel en niet over zeggen.”

Lees meer bij The Guardian: Bradley Manning case: British moral authority ‘at risk’

cc-foto: Srieking Tree

Geef een reactie

Laatste reacties (5)