Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Brits leger oefent op levende varkens'

  •  
18-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
varkens300.png
Dieren worden levend neergeschoten met AK-47, vervolgens geopereerd en opgelapt door artsen en uiteindelijk alsnog afgemaakt
Het Britse leger houdt twee keer per jaar schietoefeningen op levende varkens, om militaire artsen op te leiden. Niet in Groot-Brittannië, maar in de Deense kazerne Jaegerspris. In het Verenigd Koninkrijk is het namelijk illegaal. Dat meldt de Vlaamse krant De Morgen.
Levende varkens zouden door een soldaat met een AK-47 of een handvuurwapen worden beschoten. Het doel: ze levensbedreigende verwondingen toedienen, zodat artsen kunnen leren hoe ze verwondingen aan het front moeten behandelen. De Daily Mirror schrijft dat de operaties gebeuren terwijl de dieren nog leven. Ook wanneer de ingreep een succes is, worden de varkens alsnog om het leven gebracht.
RTEmagicC_videostil.jpg
Een woordvoerster van het Britse ministerie van Defensie bevestigt de praktijk tegenover de commerciële zender ITV. De dieren zouden eerst verdoofd worden, alvorens kapotgeschoten te worden. Door ‘slechts’ twee keer per jaar deel te nemen aan de door de Denen geleide opleiding, ‘minimaliseert’ het Britse leger het aantal gebruikte dieren.
Foto artikel: videostill

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.