41

‘Brits leger oefent op levende varkens’

Dieren worden levend neergeschoten met AK-47, vervolgens geopereerd en opgelapt door artsen en uiteindelijk alsnog afgemaakt

Het Britse leger houdt twee keer per jaar schietoefeningen op levende varkens, om militaire artsen op te leiden. Niet in Groot-Brittannië, maar in de Deense kazerne Jaegerspris. In het Verenigd Koninkrijk is het namelijk illegaal. Dat meldt de Vlaamse krant De Morgen.

Levende varkens zouden door een soldaat met een AK-47 of een handvuurwapen worden beschoten. Het doel: ze levensbedreigende verwondingen toedienen, zodat artsen kunnen leren hoe ze verwondingen aan het front moeten behandelen. De Daily Mirror schrijft dat de operaties gebeuren terwijl de dieren nog leven. Ook wanneer de ingreep een succes is, worden de varkens alsnog om het leven gebracht.

Een woordvoerster van het Britse ministerie van Defensie bevestigt de praktijk tegenover de commerciële zender ITV. De dieren zouden eerst verdoofd worden, alvorens kapotgeschoten te worden. Door ‘slechts’ twee keer per jaar deel te nemen aan de door de Denen geleide opleiding, ‘minimaliseert’ het Britse leger het aantal gebruikte dieren.

SBS: UK defends shooting pigs in medic training

Foto artikel: videostill

cc-foto: Shirley de Jong

Geef een reactie

Laatste reacties (41)