Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brits parlementslid zwaar mishandeld door Israël-fanaat

  •  
30-08-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
357 keer bekeken
  •  
gg_300_01.jpg
Update: Facebookprofiel verdachte vol pro-Israël propaganda ... Medestanders bejubelen aanval ... George Galloway in ziekenhuis na oproep tot totale boycot Israël
In Londen is vrijdagavond de parlementariër George Galloway op straat aangevallen door een Britse man. Galloway moest in het ziekenhuis worden behandeld voor een vermoedelijke kaakbreuk. De aanvaller die als snel door de politie is gearresteerd schreeuwde kreten over de holocaust.
Updates onderaan
3184599409_633b6cb8dc_n
De 60-jarige Galloway, een uitgesproken supporter van de Palestijnse zaak, verklaarde zijn kiesdistrict begin vorige maand ‘Israël vrij’. Hij riep kiezers op Israëlische producten te boycotten, geen Israëlische wetenschappers meer uit te nodigen op universiteiten en zelfs geen Israëlische toeristen meer te bedienen. Dat leidde tot een politieonderzoek wegens ‘aanzetten tot haat’. Het sterke vermoeden bestaat dat Galloway vanwege zijn politiek is aangevallen omdat de kreten die de aanvaller uitriep tijdens de mishandeling daar op wijzen.
De spraakmakende en uiterst linkse Britse parlementariër werd in 2003 uit de Labour-partij gezet omdat hij Britse soldaten opriep orders te negeren en niet mee te vechten in Irak. Galloway was een scherp criticus van de Irak-oorlog en kwam onder vuur te liggen omdat hij vriendschappelijke ontmoetingen had met dictator Saddam Hoessein en diens zoon Uday. Galloway stelt dat hij Hoessein een beestachtige dictator vindt die afgezet moest worden maar niet middels een militaire aanval. Hij zit in het parlement namens de Respect-partij.
Update 22:00 De politie heeft de naam van de 39-jarige verdachte vrijgegeven. Op Facebook staat een profiel met dezelfde naam vol met pro-Israël en anti-islam postings. De laatste post is geplaatst een uur voor de mishandeling. Op zijn profielfoto staat hij Israël en het Israëlische leger steunt. Er is ook een foto van zien van de persoon met premier David Cameron. Direct nadat de eerste berichten over de mishandeling in de media verschenen, waarbij de naam van de verdachte nog niet werd vrijgegeven, is er een posting geplaatst met de tekst ‘Neil is mijn verzorger en ik sta achter hem en deze aanval waarvan hij kennelijk voelde dat hij die moest uitvoeren. Hij is een zeer aardige en fatsoenlijke man kennelijk voelde dat hij moets doen wat hij deed.”
Elders op Facebook is een supportgroep te vinden waarin de mishandeling geprezen wordt.
cc-foto: Vince Millett

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.