Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brits plan: betaal iedereen die positief test op corona

  •  
22-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wembley Vaccine Centre

© Wembley Vaccine Centre. Covid-19 vaccination centre opens in Wembley Picture by Martyn Wheatley / i-Images / eyevine Contact eyevine for more information about using this image: T: +44 (

In een poging om de testbereidheid bij de bevolking te vergroten, overweegt de Britse regering om 500 pond (560 euro) te betalen aan iedereen die positief test op corona. Dat meldt The Guardian , dat de hand heeft weten te leggen op een document van het ministerie van Volksgezondheid.
Uit peilingen blijkt dat slechts 17 procent van de Engelsen met symptomen een coronatest laat doen. Veel mensen mijden de teststraat omdat ze willen vermijden dat ze na een positieve test niet meer kunnen werken.
De Britse regering betaalt nu al 500 pond aan mensen met corona én een laag inkomen, zodat ze in quarantaine kunnen. De vrees bestaat dat de doelgroep die in aanmerking komt voor die tegemoetkoming nu niet groot genoeg is. Anderen die de inkomsten uit hun werk niet kunnen missen, zouden om die reden huiverig zijn om zich te laten testen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een klein bedrijf of om ouders die besmette kinderen hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.