14

Britse anti-terreureenheid onderzoekt haatcampagne tegen moslims

De Britse anti-terreureenheid van de politie heeft een onderzoek geopend naar de ‘Straf een moslim-dag‘ brievencampagne waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen moslims. In de brief, die bij burgers in West Yorkshire, London en Birmingham op de deurmat viel, worden mensen aangezet tot terreur met de belofte van een ‘beloning’ en behulp van een ziek puntensysteem. Een moslima haar hoofddoek aftrekken zou bijvoorbeeld 25 punten opleveren, een moslim op gruwelijke wijze martelen is 250 punten en voor het bombarderen van een moskee worden 1000 punten gerekend:

Ook de lokale Lib Dem-politicus Riaz Ahmed ontving de hatelijke boodschap:

Toen ik de brief opende in de inhoud zag was ik ontzet. Ik denk dat hij verstuurd is door een groep die de intentie heeft om mensen bang te maken en aan te zetten tot rassenhaat. Ik ben vooral bang dat de brief aankomt bij gefrustreerde mensen die precies dat duwtje nodig hebben om tot handleen over te gaan. Sommige mensen zullen misschien denken dat het om een zieke grap gaat, maar zo zie ik het niet. Ik ben gealarmeerd door de inhoud, zeker omdat zuuraanvallen genoemd worden die recentelijk al plaatsvinden op mensen.

De haatcampagne zorgt voor grote angst in de moslimgemeenschap, die regelmatig het doelwit is van dreigementen, geweld en terreur.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)