Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse Buzz Lightyear krijgt eindelijk zijn rijbewijs

  •  
14-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-04-14-om-17.59.29
Een Britse man krijgt na een jaar procederen eindelijk zijn officiële naam ook op zijn rijbewijs: Buzz Lightyear. De dienst die de rijbewijzen uitgeeft wilde er eerder niks van weten, omdat het volgens eigen zeggen in het buitenland slecht op de dienst zou afstralen.
Meneer Lightyear, voorheen Sam Stephens, veranderde zijn naam ruim een jaar geleden voor het goede doel. De naamswijziging was de inzet voor een collecte voor een kankerstichting. Sindsdien was het Lightyear niet langer toegestaan onder zijn eigen naam een auto te besturen.
Tot tweemaal toe werd een verzoek om ook op het rijbewijs de naam te wijzigen afgewezen door de dienst, met de reden dat de naam van een fictief personage op het rijbewijs de dienst reputatieschade zou toebrengen. Er moest een rechter aan te pas komen om de wijziging uiteindelijk alsnog door te voeren.
Lightyear laat weten blij te zijn met zijn overwinning: ‘Er lopen zat Harry Potters rond in de wereld, dus ze hadden geen enkel recht mij een rijbewijs met deze naam te ontzeggen’.
Bron: Newstalk cc-foto: Robert Mitchem

Meer over:

leven, humor, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.