Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse hogere inkomens uitgesloten van kinderbijslag

  •  
04-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2203 keer bekeken
  •  
kinderbijslag_300.jpg
Grootste hervorming in Britse verzorgingstaat sinds de Tweede Wereldoorlog
In Groot-Brittannië krijgen ouders die meer dan 44.000 pond per jaar verdienen, geen kinderbijslag meer. De Britse minister van financiën George Osborne maakte maandag bekend dat de hogere en middeninkomens geen kinderbijslag meer zullen ontvangen.
George Osborne zegt in The Independent: “Met uitzondering van diegenen die beperkingen hebben, zullen geen enkele families meer voordelen ontvangen dan een gemiddeld Britse gezin. […] Voor het eerst introduceren we een limiet op de financiële tegemoetkomingen die families van de overheid ontvangen. Dat resulteert in een radicaal vernieuwde verzorgingsstaat waar het altijd loont om te werken, waar werk altijd wordt beloond en waar fraude zich niet langer kan verschuilen achter de complexiteit van de regels.
De kinderbijslag in Groot-Brittannië bedraagt twintig pond (23 euro) per week voor het oudste kind en dertien pond (vijftien euro) voor andere kinderen binnen het gezin, schrijft Trouw. Met afschaffing van de kinderbijslag voor grootverdieners, bespaart de Britse overheid een miljard pond (1,15 miljard euro) per jaar. De nieuwe maatregel is Groot-Brittannië’ grootste hervorming van de verzorgingsstaat die in 1942 door de Britse econoom en politicus William Beveridge werd geïntroduceerd. The Independent: George Osborne to cap welfare payments Trouw: Londen schrapt kinderbijslag voor hogere inkomens
cc-foto: Mr Jaded

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.