64

Britse jongeren hekelen slecht leiderschap rondom Brexit

Waar grijze mannen en vrouwen op leeftijd gewichtig doen over de Brexit, valt de stem van de mensen wie het het meest aangaat, de jongeren die met de gevolgen moeten gaan leven, in het niet. Daarom hebben duizenden Britse jongeren zich verenigd in de organisatie Our future our choice(OFOC), dat de jongeren een stem wil geven in het debat over de Brexit.

In een ingezonden stuk in The Guardian heeft Lara Spirit, een van de leiders van OFOC, het vooral gemunt op beroepspolitici. “We zijn begaan met de politiek. Maar het is erg moeilijk begaan te zijn met politici die meer om hun carrière geven dan om onze toekomst en die van de generaties die nog komen gaan.”

Er is geen Brexit-akkoord van links of van rechts dat de sprookjesverhalen uit de Brexitcampagne van 2016 werkelijkheid kan maken, stelt ze. En er is zeker geen beter akkoord dan simpelweg blijven in de Europese Unie, vindt Spirit. Jongeren hadden geen stem en moeten nu maar zien om te gaan met een mogelijke Brexit waar ze, indien nu gevraagd, massaal tegen zouden stemmen.

Negen maanden lang heeft OFOC samenkomsten georganiseerd op scholen en universiteiten in steden en dorpen, om bewustzijn te creëren over de gevolgen van een Brexit. Onlangs was zij onderdeel van de gigantische demonstratie in Londen, waar 700.000 mensen een stem eisten in het finale akkoord over een Brexit.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)