14

Britse Kamervoorzitter verlegen met echtgenote in Big Brother

Politicus beloofde 'waardigheid' in politiek te brengen, giet het nu in riool

De voorzitter van het Britse Lagerhuis ligt onder vuur omdat zijn echtgenote deelneemt aan Celebrity Big Brother. De conservatief John Bercow bezwoer bij zijn aantreden dat hij de waardigheid van zijn functie hoog zou houden.


Die belofte wordt lastig nu zijn vrouw deelneemt en haar motivatie niet onder stoelen of banken steekt: ‘Ik doe mee’, verklaarde Sally, ‘zodat ik mijn middelvinger kan opsteken naar de gevestigde orde.’

Bercow is tegen de deelname van zijn vrouw maar kan of wil haar niet tegenhouden.

De relatie is nogal gecompliceerd. Sally Bercow heeft een verleden als ladette, meiden die er op los zuipen en seksen. Ze is bovendien van plan zich kandidaat te stellen als parlementslid voor Labour. Bij aankomst in de show was er iemand met een ‘Sally Bercow voor premier’-bord. Veel wil dat overigens niet zeggen omdat bijvoorbeeld haar Big Brother huisgenoot meent dat ze nu al de baas is van het parlement, zie deze clip.

De Volkskrant schrijft:

Sally ontpopte zich als een getalenteerde zelfpubliciste die zelfs vanuit het kleinste kamertje van het Lagerhuis twittert, onder meer over haar voornemen Lagerhuislid te worden. Begin dit jaar poseerde ze gedrapeerd in een beddenlaken voor het raam van de ambtswoning. Haar exhibitionisme heeft met haar deelname aan Celebrity Big Brother een voorlopig hoogtepunt bereikt.

In Nederland ging Big Brother roemloos ten onder, aan de overzijde van de Noordzee is het nog steeds een kijkcijferhit.

The Guardian – Q&A: Sally Bercow

Geef een reactie

Laatste reacties (14)