Laatste update 17:25
120

Britse ‘Leave’-stemmers hebben nu al spijt

Slechts enkele uren nadat de uitslag van het Britse referendum over de EU bekend werd en het ‘Leave’-kamp tot winnaar werd uitgeroepen, verklaren veel ‘Leave’-stemmers al spijt te hebben. Op social media geven verschillende mensen toe dat ze eigenijk niet hadden gedacht dat een Brexit echt door zou gaan en dat ze nu spijt hebben van hun proteststem. En ook op de Britse tv zien we stemmers dit gevoel uitspreken:

Hij voegde daar later nog aan toe:

Het opstappen van David Cameron had ik nooit verwacht. Ik denk dat de periode van onzekerheid die we de komende maanden tegemoet gaan nu alleen maar erger wordt, dus ik maak me best zorgen.

Ook Mandy stemde voor een Brexit, maar was onmiddellijk teleurgesteld door de uitslag:

Vanmorgen werd ik wakker en toen kwam de realiteit echt binnen. Als ik het mocht overdoen, zou ik voor ‘Remain’ stemmen.

Ook op Twitter zijn berichten vol spijt te lezen. Zo geven mensen aan te betreuren dat ze ‘de leugens geloofden’ of ‘eigenlijk geen reden voor mijn keuze’ te hebben.

Dat de Britten blijkbaar echt niet in de gaten hadden wat hen te wachten stond, of waar ze nu eigenlijk voor stemden, blijkt ook uit de Google-zoekopdrachten na het bekend worden van de uitslag.

Afbeelding: screenshot Dr. Who

Geef een reactie

Laatste reacties (120)