Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse media: Russische verdachten geïdentificeerd in Skripal-zaak

  •  
19-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
41633905141_057e9d9895_z
De Britse politie zou meerdere Russische verdachten geïdentificeerd hebben in de zaak rond de zenuwgasvergiftiging van voormalig dubbelagent Sergej Skripal en diens dochter, dat melden diverse Britse lokale media op basis van een anonieme bron die bekend zou zijn met het onderzoek. Britse rechercheurs zouden met behulp van beveiligingsbeelden, gezichtsherkenningssoftware en reisgegevens rond de datum dat de aanslag met het zenuwgas novitsjok plaatsvond de verdachten hebben geïdentificeerd.
Skripal en zijn dochter waren niet de enige slachtoffers van de aanslag. Vorige maand werden een 44-jarige vrouw en een 45-jarige man vergiftigd, nadat ze op straat een parfumflesje hadden gevonden dat het dodelijke zenuwgas bleek te bevatten. De vergiftiging werd de vrouw fataal.
Hoewel de onderzoekers volgens de anonieme bron zeer zeker zijn van hun zaak, spreekt de Britse minister van Veiligheid Ben Wallace van een ‘slecht geïnformeerd verhaal’ en ‘wilde speculatie’. Een woordvoerder van de Britse politie had donderdagmorgen nog geen commentaar.
Sinds de vergiftiging van de Skripals en de Britse beschuldigden dat Rusland achter de aanval zou zitten, zijn de verhoudingen tussen de beide landen zeer gespannen. Rusland blijft ontkennen dat het betrokken is bij de novitsjok-vergiftigingen.
Cc-foto: ChiralJon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.