Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse minister van justitie waarschuwt voor voedselrellen na Brexit

  •  
09-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2074752215_a9dbbaa60d_o

© cc-foto: Erica Zabowksi https://flic.kr/p/4akDxV

Als het Britse parlement niet instemt met een akkoord voor Brexit en het Verenigd Koninkrijk zonder afspraken de EU verlaat, dan is het goed mogelijk dat er voedselrellen uitbreken. Dat zegt minister van justitie David Gauke in een interview met de Londense Times.
Hij stelt dat zo’n losscheuring een ramp zou beteken onder meer omdat er geen samenwerking meet plaats zal vinden tussen vitale Europese politiediensten.
"In het slechtste geval, als we ernstige problemen krijgen met de aanvoer van voedsel dan zal er niemand van de honger omkomen maar als de schappen in de winkels leegraken zal de misdaad en het geweld dan toenemen? Natuurlijk kan dat gebeuren."
Gauke dent dat premier May niet staat zal zijn een akkoord komende week door het parlement te loodsen. Hij verwacht dat er uitstel zal worden aangevraagd bij Brussel en dat brengt volgens de minister ook de kans op een tweede referendum dichterbij.
Uit angst voor de mogelijk desastreuze gevolgen van de Brexit beginnen steeds meer Britten te hamsteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.