Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse overheid doet bossen in de uitverkoop

  •  
24-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Bossen die staatseigendom zijn worden verkocht om de overheidstekorten in te dammen
De Sunday Telegraph meldt dat Caroline Spelman, staatssecretaris van Milieu ieder moment kan aankondigen dat de Britse overheid bijna 374.000 hectare bos van de hand zal doen. Dat is de helft van het totaal aantal hectare in overheidshanden. De bossen zullen ruimte moeten maken voor onder andere Center Parcs-achtige vakantieparken.
Om massale budgettaire besparingen te bewerkstelligen gaat de Britse overheid de helft van de bossen verkopen. Eén derde moet voor 2015 verkocht zijn, het overige deel voor 2020.
Een woordvoerder van de National Trust, een organisatie die zich inzet voor het behoud van natuurlijke en historische monumenten, noemt de verkoop ‘mogelijke kans’ voor de overheid, afhankelijk van welk deel er verkocht wordt. De organisatie zegt in de verkoop in de gaten te zullen houden om er zeker van te zijn dat het land naar de juiste organisaties gaat.
Desalniettemin is de overheid van plan om de wetgeving omtrent natuurbehoud te wijzigen. Op die manier krijgen nieuwe eigenaren de mogelijkheid om bomen om te hakken en de ruimte her in te delen.
cc-foto: Andrew Hill

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.