Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse parlementaire commissie: splits banken

  •  
11-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Londen_city300.jpg
Commissie wil dat hele sector kan worden gesplitst in zaken- en consumentenbanken ... Regering wil niet zo ver gaan 
Individuele banken splitsen gaat niet ver genoeg, de hele branche moet opgesplitst kunnen worden. Dat zegt de Britse parlementaire commissie die is ingesteld om de scheiding van de zakelijke en de consumententak van de bankensector. Maar de Britse regering wil zo ver niet gaan.
Toezichthouders moeten de macht krijgen om in de hele branche een splitsing van de zakelijke- en consumenten-activiteiten af te dwingen, vindt de commissie. De regering wil niet verder gaan dan een mogelijke opsplitsing van een individuele bank als die zich niet houdt aan nieuwe regels daarvoor. Dat schrijft het Parool maandag op basis van berichtgeving van de BBC na een tussentijdse rapportage van de commissie.
Flickr_Londen_city_Howzey_620
De commissie wil verder dat de verhouding tussen het eigen vermogen van banken en hun balans inclusief alle leningen wordt aangepast. Banken moeten meer geld gaan aanhouden dan de 3 procent die de regering wil instellen voor deze zogenoemde leverage ratio. 
De commissie en de regering moeten het de komende maanden eens gaan worden over het uiteindelijke hervormingsvoorstel, aldus het Parool. 
Foto-cc: Howzey

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.