Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse parlementariërs willen paspoort Britse echtgenote Assad intrekken

  •  
16-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
SYRIA  FIRST LADY

© 2010-01-23 10:55:44 epa02001517 Asma Assad, the London-born wife of Syrian President Bashar Assad, speaks at the opening of the first International Conference for Development in Damascus, Syr

De Liberal Democrats in het Britse parlement vragen de minister van Binnenlandse Zaken het paspoort in te trekken van de in het Verenigd Koninkrijk geboren Asma al-Assad, echtgenote van de Syrische president. De liberalen komen in actie omdat Asma al-Assad via social media propaganda maakt voor het wrede regime van haar echtgenoot.
"De first lady van Syrië heeft niet gehandeld als een particulier burger maar als woordvoerder voor de Syrische president. Boris Johnson heeft andere landen aangespoord tot meer actie tegen Syrië maar de Britse regering zou tegen Asma Assad kunnen zeggen dat ze moet stoppen met het verdedigen van barbaarse daden of anders haar staatsburgerschap kwijtraakt."
De oproep wordt ook gesteund door minstens een conservatieve parlementariër.
Asma al-Assad sprong recent in de bres voor haar man na de Amerikaanse vergeldingsaanval:
"De president van de Syrisch Arabische Republiek bevestigt dat wat Amerika heeft gedaan een onverantwoordelijke actie is die louter van kortzichtigheid blijk geeft, een nauwe horizon, een politieke en militaire blindheid voor de realiteit en het naïef najagen van een valse propagandacampagne."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.