25

Britse premier beschuldigd van seks met varken

Onsmakelijke 'onthullingen' in biografie geschreven door topman Conservatieven

De voormalige penningmeester van de Britse conservatieve partij, lord Ashcroft, beweert in een mede door hem geschreven biografie dat premier Cameron seksuele handelingen heeft uitgevoerd met een dood varken. Ook zou Cameron het publiek voorgelogen hebben over belastingontwijkingen.

Ashcroft heeft een appeltje met Cameron te schillen omdat hij werd gepasseerd voor een ministersfunctie. In een nog te verschijnen biografie, getiteld Call me Dave, stelt Ashcroft dat Cameron lid is geweest van een beruchte studentenvereniging in Oxford. Een anonieme bron, die nu parlementslid zou zijn, vertelt in het boek dat Cameron op een van de feestavonden zijn geslacht in de bek van een dood varken heef gestoken. Van die actie zou een foto bestaan. Ashcroft zelf zegt, wellicht om zich juridisch in te dekken, dat er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling. De onthulling leidt tot een tsunami aan online grappen (zie foto). Cameron, een persoonlijke vriend van premier Rutte, wil niet op de beschuldigingen reageren.

Schadelijker is mogelijk de onthulling dat Cameron wist dat Ashcroft een belastingontduiker was toen deze grote sommen geld aan de Conservatieven doneerde. De penningmeester werd ervan beschuldigd zijn verkiezing zo te willen kopen. Cameron heeft tot nu toe volgehouden dat hij pas veel later hoorde dat zijn prominente partijlid geen belasting afdroeg.

Independent: David Cameron feud with Lord Ashcroft: PM ‘indulged in drug taking and debauchery’, billionaire donor claims in new book

Geef een reactie

Laatste reacties (25)