14

Britse premier voor schut door corrupte medewerker

Penningmeester en fondsenwerver van de Tories vroeg kwart miljoen pond voor een ontmoeting met de Britse premier

De Britse premier David Cameron is in verlegenheid gebracht door de penningmeester en fondsenwerver van zijn Conservatieve Partij. Die werd betrapt toen hij probeerde om zakenlieden te laten betalen voor een diner met de premier. De zakenlieden, aan wie hij een kwart miljoen pond (ongeveer 300 duizend euro) vroeg, bleken undercoverjournalisten van The Sunday Times.

Met een verborgen camera filmden de journalisten van de Sunday Times hoe Peter Cruddas een etentje aanbiedt met Cameron. Cruddas is inmiddels opgestapt. Tijdens het diner zouden allerlei zaken vertrouwelijk kunnen worden besproken. Donateurs mochten dan alles vragen. De Conservatieve Partij zegt in een reactie dat er nooit dergelijke donaties zijn geaccepteerd, zo meldt ook Villamedia. Oppositiepartij Labour heeft volledige openheid geëist over ontmoetingen van Cameron en donateurs van de Conservatieve Partij. De regeringspartij heeft dit vooralsnog geweigerd, zo meldt de Britse krant The Guardian maandag.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)