Laatste update 16:11
109

Ontslag Britse radiopresentatrice na oproep om ‘eindoplossing’

Het Britse radiostation LBC heeft met presentatrice Katie Hopkins op staande voet ontslagen. Dat gebeurde nadat Hopkins naar aanleiding van de aanslag in Manchester op twitter schreef dat er een finale oplossing moest komen voor het probleem. Hopkins verwijderde de tweet vrij kort daarop, maar toen hadden velen het bericht al onder ogen gekregen.

’22 doden – aantal stijgt. Schofeld. Durf het eens. Wees geen onderdeel van het probleem. We hebben een eindoplossing nodig. #Manchester’

Katie Hopkins
De inmiddels verwijderde tweet

Dat scheef Hopkins, die als motto voor haar programma ‘Zeg het zoals het is’ heeft. De tweet had in mum van tijd meer dan drieduizend ‘likes’ en een hele rits aan commentaren, sommige daarvan afkeurend, vele instemmend. Voor LBC was de opmerking de spreekwoordelijke druppel voor Hopkins, die de zogenaamde islamisering van Europa graag als stokpaardje berijdt.

Behalve de gewraakte tweet schreef ze ook op Twitter: ‘Westerse mannen. Dit zijn jullie vrouwen. Jullie dochters. Jullie zonen. Sta op. Kom in actie. Eis actie. Gaat niet door met je dagelijks leven. Angstig.’

Hopkins zelf verscheen een dag later op FOX News om haar woorden uit te leggen:

Wat moet ik zeggen, sommige gedachten mogen blijkbaar niet meer. Ik wil dat mensen hun woede gebruiken om deze mensen te deporteren. En de mensen die hen in bescherming nemen. Blijkbaar doet het ertoe welke woorden je gebruikt en ik heb de term ‘eindoplossing’ gebruikt in een tweet, maar ik wil niet dat mensen het lezen in die andere context. Wat ik ermee bedoelde was: we hebben een blijvende oplossing nodig. Een redmiddel. Dat bedoelde ik.

Bron: Mirror

Geef een reactie

Laatste reacties (109)