Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse regering bereidt zich voor op invoeren noodtoestand na Brexit

  •  
27-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
27822256096_23ec39a594_k

© cc-foto: 7th Army Training Command https://flic.kr/p/JoykqC

De leuze waarmee de Brexiteers campagne voerden, ‘Take back control’, krijgt een macaber trekje. De conservatieve Sunday Times bericht dat de regering de invoering van de noodtoestand voorbereidt voor het geval de Brexit op chaos uitloopt. Het betekent dat de democratie deels wordt uitgeschakeld en de normale wet- en regelgeving buiten werking gesteld. Het leger zou ingezet worden om een einde te maken aan rellen. Dat oproer zou mogelijk kunnen ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld voedseltekorten.
De krant baseert de onthulling op anonieme bronnen rond het zogeheten crisiscomité COBRA (Cabinet Office Briefing Room A).
Het vertrek van de Britten uit de EU wordt nu ook betreurd door de Franse extreemrechtse leider Marine Le Pen van Rassemblement National (voorheen Front National). Le Pen stelt dat de Britten hadden kunnen helpen de EU om te vormen naar een alliantie van staten. Le Pen was aanvankelijk voorstander van een Frexiot maar kwam daar in 2017 op terug na een verkiezingsnederlaag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.