15

Britse regering wil homohuwelijk in kerk toestaan

Angelicaanse Kerk is fel tegen en houdt al haar gebouwen dicht voor de voltrekking van een homohuwelijk

Trouwen in de kerk is voor Britse homo’s ineens heel dichtbij gekomen. De Liberaal Democraten en de Conservatieven die samen de regering vormen willen de wet aanpassen zodat een religieuze ceremonie in de kerk toegankelijk wordt voor de huwelijksvoltrekking van homostellen.

The Telegraph zegt dat de regeringscoalitie van de Liberaal Democraten en de Conservatieven een wetswijziging willen doorvoeren om homoseksuele koppels meer rechten te geven. De nieuwe wet maakt religeuze liederen en het voorlezen uit de Bijbel mogelijk tijdens de huwelijksvoltrekking en ook mogen priesters en andere geestelijken opgeroepen worden het huwelijk te sluiten.

De Angelicaanse Kerk is fel tegen en zegt op voorhand al haar gebouwen dicht te houden voor homohuwelijken. Paul Benedictus zei vorig jaar nog dat het homohuwelijk een van de ‘meest verraderlijke en gevaarlijke uitdaging’ is waarmee de gemeenschappelijk wordt geconfronteerd. In Groot-Brittannië hebben veel religies echter sympathie voor de wetswijziging. De Quakers, Unitariers en liberale Joden ondersteunen de nieuwe wet.

The Telegraph: Gay ‘marriages’ to be allowed in church
cc-foto: Redking

Geef een reactie

Laatste reacties (15)