Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse regeringscoalitie kraakt

  •  
06-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-cameron_clegg_300.jpg
Conservatieven blokkeren afgesproken hervorming Hogerhuis ... Lib dems reageren met blokkade herindeling kiesdistricten
Nadat de regering er niet in was geslaagd voldoende steun onder conservatieve parlementariërs te vinden voor een geplande hervorming van het Hogerhuis, reageert de Liberaal Democratische coalitiepartner door herindeling van de kiesdistricten te blokkeren. Een wens van de Conservatieven.
Hervorming van het House of Lords was onderdeel van het coalitieakkoord. Een belangrijk deel van het contract waarmee de coalitiepartijen samenwerken in het belang van het land. Niet alleen een contract met elkaar, maar ook een pakket gezamenlijke toezeggingen aan het Britse volk. Het is overduidelijk dat ik niet de situatie kan tolereren dat de Conservatieven alleen bepaalde delen van het akkoord uitvoeren, terwijl de Liberaal-Democraten aan het gehele akkoord gebonden zijn.  
De regeringspartijen moeten volgens het akkoord het aantal leden van het Hogerhuis van meer dan 800 tot 450 terugbrengen. Bovendien zou 80 procent van de leden niet meer moeten worden benoemd, maar gekozen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.