25

Britse rockband steekt Marokkaanse homo’s hart onder de riem

Woensdag nog werden 2 Marokkaanse mannen gearresteerd nadat ze het waagden elkaar te kussen bij de Hassan moskee in Rabat

De Britse band Placebo heeft zich bij een optreden in Marokko solidair verklaard met de homogemeenschap in Marokko. Bij een optreden voor enkele duizenden toeschouwers tijdens het Mawazine, festival, speelde gitarist Stefan Olsdal op een gitaar in regenboogkleuren en met 489 op zijn borst geschreven, een referentie naar het artikel in het strafwetboek dat homoseksualiteit bestraft. Na het concert sprak de band op hun Facebookpagina steun uit voor ‘hen die moeten vechten voor hun recht om lief te hebben’.

Volgens artikel 489 kan homoseksualiteit in Marokko met drie jaar cel bestraft worden. Dat de Marokkaanse overheid lhbt’s in de praktijk ook echt vervolgt, bleek afgelopen woensdag uit de arrestatie van een homostel dat het waagde elkaar te kussen bij de Hassan moskee in Rabat (waar Femen-activisten dinsdag al topless zoenden uit protest tegen homofobie). De man uit Casablanca en zijn vriend uit Marrakech zijn door de procureur-generaal in Rabat gehoord en aangeklaagd voor het plegen van een zedenmisdrijf in het openbaar.

Mahgreb: BRITSE ROCKGROEP STEUNT HOMO’S IN MAROKKO
Bladna: Marokkaans homokoppel opgepakt na kussen bij Hassantoren
Cc-foto: @mariammaslouhi

Geef een reactie

Laatste reacties (25)