11

Britse televisiemakers weren homo uit familieshow

BBC wil geen dansend homopaar in 'Strictly Come Dancing', want het is een 'familieprogramma'

Alsof we in de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn beland, zo komt het nieuws over dat de Britse BBC een homo heeft geweigerd mee te doen aan het dansprogramma ‘Strictly Come Dancing’ omdat hij met een andere man wilde dansen.

De man, CJ de Mooi is in Engeland bekend om zijn rol in het quizprogramma ‘Eggheads’ en was in die rol gevraagd aan het dansprogramma mee te doen. Maar toen hij voorstelde om dat met een andere man mee te doen, werd hij alsnog geweigerd en werd een hetero collega van hem uit het programma Eggheads gekozen. Dat is in ieder geval zijn verhaal, dat hij vertelde in het programma ‘Newsbeat’ op de Britse zender Radio 1.

In een reactie op de uitlatingen van CJ de Mooi liet de BBC weten dat

Strictly een familieshow is en dat we daarom hebben gekozen voor een traditioneel format met man-vrouw stellen.

CJ de Mooi:

De makers van Strictly zijn niet meer van deze tijd. Ik wil ze niet conservatief noemen, maar ik vind hun interpretatie van het begrip familie wel erg kortzichtig. Ik vind het afgrijselijk dat een familie kennelijk moet bestaan uit een man, vrouw en 2,4 kinderen. Dat is anno 2015 weerzinwekkend.

Ook op internet werd vol afschuw op het bericht gereageerd. “Dit is een familieshow die wel erg weinig van families weet”, schreven boze twitteraars. En: “LGBT’s hebben ook families.” 

Volgens een bron die niet bij naam genoemd wordt, was het nooit de bedoeling om CJ de Mooi voor het programma uit te nodigen en wilde het programma een andere presentator van Eggheads hebben, Jeremy Vine.

cc foto: Keith Laverack

Geef een reactie

Laatste reacties (11)