Laatste update 23:11
17

Britse Tory-politica: Brexit zonder deal is als een ‘n****r op een houtstapel’

Pro-Brexit Tory-politica Anne Marie Morris heeft het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU zonder deal omschreven als ‘echte n****r op een houtstapel’. De Britse deed de racistische uitspraak op een bijeenkomst voor eurosceptici in Londen, tijdens een discussie over de financiële toekomst van het land.

De bijeenkomst werd gehouden in de exclusieve East India Club in de Britse hoofdstad en was georganiseerd door de Politeia groep die zichzelf omschrijft als ‘een forum voor sociale en economische ideeën’. Ondanks de ronduit racistische opmerking, was er niemand in het panel – waaronder parlementsleden Bill Cash en John Redwood, beiden Tories – die op de uitspraak reageerden.

Een van de aanwezigen in de zaal, Colton Richards, nam wel aanstoot aan de opmerking. Tegen de Huffington Post zegt hij:

Het was walgelijk om zo’n opmerking te horen van iemand met een publieke functie. Het was alsof ze het gevoel had dat ze in een privé-omgeving met vrienden aan het kletsen was.

Ook de leider van de Liberal Democrats Tim Farron had geen goed woord over voor de uitspraak.

De Conservatieve partij moet afscheid nemen van Anne Marie Morris en wel vandaag nog. Elk uur dat ze haar in functie houden, is een smet op henzelf en hun zogenaamde ‘meelevende conservatisme’. Het is onvoorstelbaar dat deze vrouw de goede mensen van Newton Abbott vertegenwoordigt.

Luister hier het audiofragment waarin Morris de racistische opmerking maakt

Update:

Anne Marie Morris is inmiddels geschorst vanwege het gebruik van het n-woord. 

Geef een reactie

Laatste reacties (17)