Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse Tory-politica: Brexit zonder deal is als een 'n****r op een houtstapel'

  •  
10-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Pro-Brexit Tory-politica Anne Marie Morris heeft het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU zonder deal omschreven als ‘echte n****r op een houtstapel’. De Britse deed de racistische uitspraak op een bijeenkomst voor eurosceptici in Londen, tijdens een discussie over de financiële toekomst van het land.
De bijeenkomst werd gehouden in de exclusieve East India Club in de Britse hoofdstad en was georganiseerd door de Politeia groep die zichzelf omschrijft als ‘een forum voor sociale en economische ideeën’. Ondanks de ronduit racistische opmerking, was er niemand in het panel – waaronder parlementsleden Bill Cash en John Redwood, beiden Tories – die op de uitspraak reageerden.
Een van de aanwezigen in de zaal, Colton Richards, nam wel aanstoot aan de opmerking. Tegen de Huffington Post zegt hij:
"Het was walgelijk om zo’n opmerking te horen van iemand met een publieke functie. Het was alsof ze het gevoel had dat ze in een privé-omgeving met vrienden aan het kletsen was."
Ook de leider van de Liberal Democrats Tim Farron had geen goed woord over voor de uitspraak.
"De Conservatieve partij moet afscheid nemen van Anne Marie Morris en wel vandaag nog. Elk uur dat ze haar in functie houden, is een smet op henzelf en hun zogenaamde ‘meelevende conservatisme’. Het is onvoorstelbaar dat deze vrouw de goede mensen van Newton Abbott vertegenwoordigt."
Conservative Party is investigating MP’s alleged use of ‘N’ word in #Brexit conversation pic.twitter.com/GxQqqvOY6I
— Sky News (@SkyNews) 10 juli 2017
Update:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.