Laatste update 08 augustus 2019, 18:08
14

Britten stoppen toch niet met Interrail

Update, donderdag 8 augustus: De Britse spoorwegmaatschappijen hebben besloten om toch mee te blijven doen met Interrail. De Britse Transport-minister Grant Shapps had de bedrijven daartoe opgeroepen.

Net nu jongeren massaal in actie komen voor het klimaat en vakantievliegen op steeds meer verzet stuit, stappen de Britse spoorwegmaatschappijen uit Interrail. Groot-Brittannië was sinds 1973, het jaar waarin het land toetrad tot de voorlopen van de Europese Unie, opgenomen in de Interrail-abonnementen waarmee goedkoop door heel Europa gereisd kan worden. Interrail geeft jongeren onder de 27 recht op een bepaald aantal vrije reisdagen in 31 landen. Vanaf december is het niet meer mogelijk met Britse treinen te reizen op zo’n voordeelabonnement. Britten zelf kunnen nog wel gebruik maken van Interrail in de rest van Europa. Ook met Eurail wordt gestopt.

De stap heeft niets te maken met de dreigende Brexit. De geprivatiseerde spoorwegmaatschappijen hebben zelf besloten te stoppen met het aanbod dat jongeren laat kennismaken met de voordelen van treinreizen.

Heb je zelf gereisd met Interrail? Ook naar Engeland? Laat het weten in een reactie.

cc-foto: Teameister

Geef een reactie

Laatste reacties (14)