Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britten vinden JSF wél te duur

  •  
27-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
hillen300_02.jpg
Hillen houdt vast aan 'voortreffelijk product'... Britten twijfelen of ze niet het Franse Dassault Rafale-toestel moeten kopen...Bezuinigingen VS op defensie treffen ook JSF...
De Britse Koninklijke Marine overweegt Franse Dassault Rafale-gevechtsvliegtuigen te kopen en af te zien van de Amerikaanse Joint Strike Fighter (JSF). Dat zei gisteren admiraal Sir Trevor Soar, hoofd van de Britse marine, in de Britse krant The Times. De JSF is namelijk te duur en de vraag is zelfs of het vliegtuig er wel komt. De Nederlandse minister van Defensie ziet geen enkel probleem en vindt de JSF een prachtig product.
3615219559_256577239b
Onlangs kwam het Pentagon bovendien met een vernietigend rapport over de ernstige ontwerpproblemen van de JSF. Minister van Defensie Hans Hillen daarentegen verklaarde begin deze maand bij een bezoek aan de Verenigde Staten juist dat hij het ‘idee had gekregen dat het fundament onder de JSF eerder sterker is geworden dan zwakker’.
Deze zomer wordt het Nederlandse testtoestel volgens verwachting op tijd geleverd, benadrukte Hillen. Hij noemde de JSF ‘een voortreffelijk product’.
Helemaal gratis: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.