Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Broederschap: De een zijn dood...?

  •  
20-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Talkshow_Broederschap
Talkshow met politicoloog Pieter Hilhorst, ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en Ben Lachab, manager bij Resto Vanharte
De VARA zendt vanavond het derde deel uit van het documentaire drieluik ‘Vrijheid, gelijkheid, broederschap’. Hier alvast een vooruitblik op die uitzending met een van de makers: Pieter Hilhorst. En met twee mensen die ook een rol spelen in de serie: Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en Ben Lachab, manager bij Resto Vanharte.
Het dominante mensbeeld is dat van de calculerende burger die rationeel zijn eigen belang nastreeft. Maar klopt dat beeld waar we in onze economie van uit gaan wel? Wat is er nodig voor een groter saamhorigheidsgevoel in ons land en botst dat niet met hoe we over vrijheid en gelijkheid denken?
Aflevering 3, Broederschap wordt op vrijdag 20 april om 23.15 uur bij de VARA op Nederland 2 uitgezonden.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.