76

Broedertwist CDA rond minister Hillen

Partijgenoot en Europarlementariër Wim van de Camp: 'Hillen is nooit een collega geweest'

Minister van Defensie Hans Hillen ligt zwaar onder vuur. Niet alleen de oppositie keurt zijn beleid af, maar ook vanuit CDA-gelederen klinkt kritiek. De mislukte reddingspoging in Libië, de affaire rond Defensie Materieel Organisatie waar integriteitscodes zijn geschonden en de aankomende bezuiniging van één miljard euro – niet veel ministers zouden de druk aan kunnen. Hans Hillen is ondanks alle kritieken niet weg te slaan. Na jaren doorpakken is hij eindelijk op de plek waar hij wilde zijn.

Volgens partijgenoot en Europarlementariër Wim van de Camp is Hans Hillen altijd gefocussed geweest op macht. Andere doelen had hij niet. In De Volkskrant zegt Van de Camp:

Hillen is nooit een collega geweest, hij was alleen maar bezig met macht. Ik heb hem nog nooit op een collegiale actie betrapt. Nooit eens een stapje opzij ten faveure van een ander Kamerlid. Hillen concentreerde zich op de fractieleiding, totdat hij er zelf in zat. Hij is machiavellist, maar geen slechterik. Ik weet niet wat hij wil, hij is ongrijpbaar en dat vind ik een beetje eng.

Volgens oud-minister-president Dries van Agt (CDA) kan Hans Hillen het allemaal wel aan. Volgens hem is er maar één verklaring voor alles: ‘Een superieur intellect roept altijd weerstand op.’

cc-foto: Pietplaat

De Volkskrant: Hans Hillen: altijd alleen maar bezig met de macht (betaalde toegang)

Geef een reactie

Laatste reacties (76)