24

Broer Jos van Rey opgepakt in witwas-onderzoek

Miljoenen aan contanten in beslag genomen in Roermond, België en op Aruba

Op Aruba heeft de politie drie verdachten gearresteerd in een onderzoek naar witwaspraktijken. Een van de opgepakte mannen is de broer van de Limburgse politicus Jos van rey die zelf verdachte is een fraude-onderzoek

De NOS meldt:

De politie heeft in totaal 3,9 miljoen euro cash in beslag genomen bij het doorzoeken van huizen en bedrijven in Nederland, België en op Aruba. Van dat geld zat 2,8 miljoen verstopt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer op Aruba. De politie en het Openbaar Ministerie zijn in april begonnen met het onderzoek in de witwaszaak, op verzoek van het OM in Aruba. Daar liep een parallel onderzoek naar witwassen. 

Ook in Nederland (Roermond) en België (een woning in het Belgische Lanklaar en een bedrijfspand in Bree) werd huiszoeking gedaan. Daar werd 7 ton aan cash aangetroffen. 

De Limburgse zender L1 schrijft:

De drie worden verdacht van het witwassen van geld dat is verdiend met misdrijven. “Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken”, meldt het OM. “Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van R. is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba.

Justitie wil overigens niet bevestigen dat het om de broer van Van Rey gaat en spreekt van Van R. 

screenshot: AD / @ErikTiel

Geef een reactie

Laatste reacties (24)