Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Broer Jos van Rey opgepakt in witwas-onderzoek

  •  
26-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_300_01.jpg
Miljoenen aan contanten in beslag genomen in Roermond, België en op Aruba
Op Aruba heeft de politie drie verdachten gearresteerd in een onderzoek naar witwaspraktijken. Een van de opgepakte mannen is de broer van de Limburgse politicus Jos van rey die zelf verdachte is een fraude-onderzoek
De politie heeft in totaal 3,9 miljoen euro cash in beslag genomen bij het doorzoeken van huizen en bedrijven in Nederland, België en op Aruba. Van dat geld zat 2,8 miljoen verstopt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer op Aruba. De politie en het Openbaar Ministerie zijn in april begonnen met het onderzoek in de witwaszaak, op verzoek van het OM in Aruba. Daar liep een parallel onderzoek naar witwassen. 
Ook in Nederland (Roermond) en België (een woning in het Belgische Lanklaar en een bedrijfspand in Bree) werd huiszoeking gedaan. Daar werd 7 ton aan cash aangetroffen. 
De Limburgse zender  L1 schrijft :
De drie worden verdacht van het witwassen van geld dat is verdiend met misdrijven. “Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken”, meldt het OM. “Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van R. is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba.
Justitie wil overigens niet bevestigen dat het om de broer van Van Rey gaat en spreekt van Van R. 
RTEmagicC_ad_300.jpg
screenshot: AD /  @ErikTiel

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.