Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Broer Pim Fortuyn overleden na ontsnappingspoging

  •  
11-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2383 keer bekeken
  •  
martenfortuyn
Marten Fortuyn, de 73-jarige broer van Pim Fortuyn is overleden na een ontsnappingspoging in de gesloten afdeling van de zorginstelling waar hij was opgenomen. Hij raakte gewond bij de poging en werd op eigen verzoek niet gereanimeerd. De broer was een fervent pleitbezorger van de politieke koers van Pim Fortuyn, de charismatische leider van de LPF die in 2002 werd vermoord. Vorig jaar wilde hij nog de Pim Marten Fortuyn (PMF) oprichten.
Wethouder Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam zegt te zijn geraakt door het nieuws. In 2012 schreef hij het boek 10 Jaar zonder Pim, waar ook Marten aan meewerkte. ,,Hij liep voorop in de strijd om gerechtigheid”, vertelt Eerdmans die ook met Marten in 2015 de Pim Fortuyn Prijs in het leven riep. ,,Hij heeft al die rechtszaken bijgewoond, hij was in de Kamer om rond debatten zich te laten horen… Marten was erg strijdbaar.”
Vorig jaar september sprak hij bij Pauw over zijn plan om vluchtelingen op te vangen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.