46

‘Bruno Braakhuis: ik was tegen Kunduz-missie’

GroenLinks Kamerlid stemde toch voor

Begin vorig jaar stemde GroenLinks Kamerlid Bruno Braakhuis in met de steun voor de politietrainingsmissie in Kunduz. Ineke van Gent was het enige Kamerlid dat tegen stemde, maar ook Braakhuis zag de missie eigenlijk niet zitten. “Ik was ook tegen”, zegt hij zondag tegen Novum Nieuws. “Maar ik was een nieuw Kamerlid, en Jolande was net fractievoorzitter. Daarom heb ik toen niet tegen gestemd.”

Braakhuis keert na 12 september niet terug in de Kamer. In het interview speculeert hij ook over de opvolging van Jolande Sap. Hij ziet in Jesse Klaver en Kathalijne Buitenweg geschikte opvolgers van Sap. Desgevraagd zegt Braakhuis dat Klaver volgens hem nu nog te jong is om partijleider te worden, ‘maar zal dat later zeker doen’. Buitenweg, die overigens niet op de kieslijst staat, is wat Braakhuis betreft de meest geschikte opvolger van Sap. 

Braakhuis is somber over hoe zijn partij ervoor staat en vindt dat Sap daar conclusies aan moet verbinden als er geen verbetering optreedt.

Update 30-7, 9.45 uur : via twitter ontkent Braakhuis niet zijn uitspraken gedaan te hebben, maar hij zegt wel dat de ze ‘uit context’ gehaald zijn:

Uit context. Dit soort besluiten kent veel kanten. Alles overwegende is er een besluit genomen, waar ik achter sta. Punt.

Metro: Kamerlid Braakhuis speculeert over opvolging Sap 

Geef een reactie

Laatste reacties (46)