Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brussel blaast oud en nieuw af uit angst voor aanslag

  •  
30-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_vuurwerk300_02.jpg.jpg
Burgemeester Yvan Mayeur (PS) hakt de knoop door en schrapt vuurwerkspektakel
In België vraagt men zich al dagen af of de festiviteiten in Brussel met Oud&Nieuw door zullen gaan. De burgemeester van Brussel heeft de knoop nu doorgehakt: op advies van het OCAD, het controleorgaan voor de dreiging, komt er geen vuurwerkspektakel in het centrum.
Het dreigingsniveau voor terreur staat sinds de aanslagen in Parijs in heel België op niveau 3, het op één na hoogste niveau. Echt onverwacht komt de beslissing van de burgemeester dan ook niet. Toch is het afblazen van de festiviteiten voor de horeca slecht nieuws. Gewoonlijk komen er zo’n 50.000 mensen in Brussel kijken naar het vuurwerk. Horecagelegenheden krijgen dan ook een klap wat inkomsten betreft, inkomsten die door angst voor terreur al zijn teruggelopen.
Eerder deze week zijn in Brussel overigens vermeende terroristen opgepakt door de Belgische veiligheidsdiensten. De mannen zouden radicale leden van van motorclub Kamikaze Ridders zijn en van plan zijn tijdens de jaarwisseling op symbolische plaatsen in Brussel, waaronder de Grote Markt, aanslagen te plegen.
cc-foto: Peter Forret

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.