Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brussel telt 34.000 demonstranten tegen afwezigheid regering

  •  
23-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Belgischprotest2.jpg
Belgen willen geen wereldrecord regeringsvormen op hun naam
Belgische politici zijn er na ruim 200 dagen nog steeds niet in geslaagd een regering te vormen. Een groep studenten kwam daarop in actie om te protesteren tegen het feit dat partijen niet in staat zijn een coalitie te sluiten. De protestactie trok zondag zo’n 34.000 Belgen naar Brussel.
Een van de initiatiefnemer van de actie is Felix De Clerck, zoon van de ontslagnemende minister van Justitie Stefaan De Clerck. Het Laatste Nieuws meldt dat de jongeren vinden dat hun politici te weinig oog hebben voor de sociaal-economische problemen en de toekomst van de jeugd op het spel zetten.
De protestactie die opgestart was via Facebook trok uiteindelijk een grote groep Belgen naar het Brusselse Jubelpark. Spandoeken bleven opvallend afwezig. De initiatiefnemers wilden de protestactie politiek neutraal houden. Wanneer België op 17 februari nog steeds geen nieuwe regering heeft breekt zij het wereldrecord regeringsvormen. Zondag bereikte ze met 224 dagen zonder regering een Europees record.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.