27

Brussel twijfelt aan miljoenensteun Eindhoven PSV

Gemeenten zouden illegale staatssteun hebben verleend

Brussel gaat de geldstromen tussen Nederlandse gemeenten en voetbalclubs extra onder de loep nemen. Met name bij de steun van Eindhoven aan PSV heeft de Europese Commissie vraagtekens geplaatst.

In 2011 kocht Eindhoven voor bijna 48,4 miljoen euro voetbalgronden bij PSV. Vervolgens kreeg de voetbalclub die velden weer als erfpacht terug. Die financiële steun is mogelijk in strijd met de Europese regels voor staatssteun.

Ook de boeken van voetbalclubs NEC, MVV, Willem II en FC Den Bosch zullen doorgelicht worden. Zo kocht Nijmegen voor NEC een claim af voor 2,2 miljoen euro. MVV kreeg van Maastricht een vordering van 1,7 miljoen euro kwijtgescholden en kreeg daarbij ook nog een stadion van 1,85 miljoen cadeau. Bij FC De Bosch gebeurde iets soortgelijks.

Eurocommissaris Joaquin Almunia (Mededinging) heeft sterkte twijfels of de gemeenten de clubs wel volgens de regels steunen.

Ik ben er van overtuigd dat profclubs goed moeten worden gerund en dat zij niet bij de belastingbetaler moeten aankloppen als zij financieel in de problemen komen.

Trouw: EU bekijkt miljoenensteun Eindhoven aan PSV

cc-foto: FaceMePLS

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)