Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brussel twijfelt aan miljoenensteun Eindhoven PSV

  •  
06-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
PSV_300.jpg
Gemeenten zouden illegale staatssteun hebben verleend
Brussel gaat de geldstromen tussen Nederlandse gemeenten en voetbalclubs extra onder de loep nemen. Met name bij de steun van Eindhoven aan PSV heeft de Europese Commissie vraagtekens geplaatst.
In 2011 kocht Eindhoven voor bijna 48,4 miljoen euro voetbalgronden bij PSV. Vervolgens kreeg de voetbalclub die velden weer als erfpacht terug. Die financiële steun is mogelijk in strijd met de Europese regels voor staatssteun.
Ook de boeken van voetbalclubs NEC, MVV, Willem II en FC Den Bosch zullen doorgelicht worden. Zo kocht Nijmegen voor NEC een claim af voor 2,2 miljoen euro. MVV kreeg van Maastricht een vordering van 1,7 miljoen euro kwijtgescholden en kreeg daarbij ook nog een stadion van 1,85 miljoen cadeau. Bij FC De Bosch gebeurde iets soortgelijks.
Eurocommissaris Joaquin Almunia (Mededinging) heeft sterkte twijfels of de gemeenten de clubs wel volgens de regels steunen.
Ik ben er van overtuigd dat profclubs goed moeten worden gerund en dat zij niet bij de belastingbetaler moeten aankloppen als zij financieel in de problemen komen.
cc-foto: FaceMePLS
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.