Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brussel waarschuwt Italië, Cyprus en Griekenland voor te hoge schulden

  •  
27-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
4592786358_947e161e05_z
Italië, Cyprus en Griekenland hebben economieën die lijden onder hoge schulden en slechte leningen op hun balans. De Europese Commissie denkt dat de landen gevoelig zijn voor economisch ontij. De waarschuwingen die Brussel in de richting van Rome, Nicosia en Athene stuurde vormen de basis om te praten over financiële hervormingen en het behalen van Europees vastgestelde doelen. Vooral Italië, dat voor de introductie van een basisinkomen en een zogenaamde vlaktaks staat, waarbij ieder inkomen met hetzelfde percentage wordt belast, moet vrezen voor economische problemen als het op deze voet verder gaat, vinden de rekenaars in Brussel.
Bulgarije, Frankrijk, Kroatië, Duitsland, Ierland, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden en ook Nederland kennen enige economische onbalans, al is die minder ernstig dan die van Italië, Cyprus en Griekenland, stelt de Europese Commissie. Brussel vreest een economische teruggang in de nabije toekomst. Vergrijzing en snelle technologische veranderingen zouden de Europese economische groei vertragen, waarschuwt de Commissie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.