26

Brusselse naheffing veel hoger dan gedacht

Nederland blijkt vorig jaar nog meer geld kwijt te zijn geweest aan de Brusselse naheffing dan eerder bekend was

Het ging om een bedrag van 133 miljoen euro, dat boven op het brutobedrag van bijna 1,1 miljard kwam dat minister Dijsselbloem, van Financiën, in december al in allerijl overmaakte

Dit blijkt uit de slotwet, die het kabinet vorige week naar de Tweede Kamer stuurde en waarin de laatste wijzigingen van de rijksbegroting worden gemeld. Vandaag debatteert de Tweede Kamer met premier Rutte en Dijsselbloem over de financiële prestaties van afgelopen jaar. Het CDA eist tekst en uitleg van het kabinet. ‘Hoe zit dit? Iedere uitleg ontbreekt’, aldus CDA-Kamerlid Omtzigt.

Nederland kreeg vorig jaar en forse naheffing van de Europese Commissie, omdat de omvang van onze economie groter bleek dan gedacht. Eens in de zoveel jaar herberekenen de Europese bureaus voor de statistiek de grootte van de economie. Ieder land draagt af naar rato van de omvang van de eigen economie. Behalve dat wordt gemeld dat de 133 miljoen euro een extra afdracht is aan de EU in verband met een herberekening van de omvang van de economie, ontbreekt iedere uitleg.

Telegraaf.nl: Naheffing veel hoger

Geef een reactie

Laatste reacties (26)