11

‘Buchenwaldhek’ definitief van de baan

Kunstverzamelaar Jack Bakker ziet af van plaatsing

Kunstverzamelaar Jack Bakker heeft besloten het Buchenwaldhek, een kunstwerk van Studio Job, definitief niet te plaatsen aan de ingang van zijn landgoed Groot Bentveld. Dat meldt onder meer de Volkskrant.

In het ontwerp werd verwezen naar diverse elementen van het concentratiekamp, waaronder rokende schoorstenen en prikkeldraad. Bakker meent nu dat het kunstwerk geassocieerd wordt met zaken die hij niet heeft gewenst.

Gemeente Zandvoort heeft eerder aangekondigd juridische stappen te zullen ondernemen. De gemeente voelt zich misleid door de vergunningsaanvraag voor het hek, omdat deze afwijkt van een tekening die in het televisieprogramma De Wereld Draait Door werd getoond.

Bakker heeft geprobeerd inzicht te geven in de juiste duiding van het kunstwerk, maar dat is hem niet gelukt. Hij zegt hierover:

Een wedstrijd waarvan de uitslag tevoren is bepaald, is het niet waard gespeeld te worden. Dit alles heeft mij tot het besluit gebracht een streep te trekken door alle discussies en het kunstwerk niet te plaatsen.

De Volkskrant: Verzamelaar ziet af van omstreden hekwerk Studio Job

Geef een reactie

Laatste reacties (11)