Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Buitenhof: Rutte over zijn 'hardwerkende Nederlander'

  •  
16-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
rutte_300_04.jpg
Wie bedoelt 'de premier van alle Nederlanders' daar eigenlijk mee?
Rutte is een meester in de gewiekste slaom om de hete brij. Dat bleek zondag weer in een uitzending van Buitenhof waar Clairy Polak hem onder meer aan de tand voelde over zijn voorkeurterm ‘hardwerkende Nederlander’.
Bij de kritische ondervraging rekt Rutte, die zich overduidelijk niet wil laten vangen, gaandeweg het begrip steeds verder op. Op het laatst lijkt het zelfs alsof onder zijn favoriete term eigenlijk iedereen valt, afgezien van een klein clubje renteniers en een kleine groep onverbeterlijken. Met de eerste groep heeft Rutte er overigens geen problemen mee dat ze, ondanks kostbare opleiding, geen bijdrage leveren aan de zo noodzakelijke opbouw van het land.
Eenzelfde laveerkunst vertoont de VVD-leider bij het aansluitende onderwerp: de mogelijk mislukte integratie van Turken. Mister Glim wil het alleen hebben over de successen. Dat praat namelijk makkelijker. En makkelijk praten kan hij als geen ander.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.