Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bulgaarse journaliste vermoord, deed onderzoek naar corruptie

  •  
07-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
vm
In Bulgarije is tv-journaliste Viktoria Marinova (30) vermoord. Ze werd aangetroffen op een afgelegen plek aan de Donau in de buurt van haar woonplaats Roese. De politie zei zondag in de lokale media dat ze voor haar dood is verkracht en ernstig mishandeld.
De journaliste en presentatrice werkte voor de zender TVN. Daar hield ze zich onder meer bezig met een onderzoek naar corruptie en misbruik van geld van de Europese Unie. Hoewel de recherche zegt vooralsnog geen aanwijzingen te hebben dat Marinova om het leven is gebracht wegens haar werkzaamheden, hebben meerdere Europarlementariërs, onder wie de Nederlandse Sophie in ‘t Veld (D66) aandacht gevraagd voor deze zaak.
In ’t Veld schreef op Twitter : ‘Voor de derde keer in een jaar tijd is een journalist vermoord in een EU-land. Houdt de moord verband met onderzoek naar corruptie?’ In oktober 2017 werd op Malta Daphne Caruana Galizia het slachtoffer van een bomaanslag. In februari van dit jaar werd de Slowaakse verslaggever Jan Kuciak doodgeschoten in bijzijn van zijn vriendin.
Bron: ANP / Beeld: TVN/YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.