86

Bundesbank: Sarrazin moet na uitspraak over joden opstappen

Ondanks terugnemen van uitspraak wil het bestuur van de Bundesbank dat de Duitse politicus zijn biezen pakt en opstapt als bestuurslid

Het bestuur van de Bundesbank wil dat de Duitse politicus Thilo Sarrazin opstapt. Het bestuurslid kwam in opspraak nadat zijn boek is verschenen waarin hij zegt alle joden een gen delen. Het bestuurslid nam donderdag in een televisieprogramma afstand van zijn uitspraak, maar het mag niet meer baten. De overige bestuursleden zijn tot eens: Thilo Sarrazin moet opstappen.


Thilo Sarrazin kwam zwaar onder vuur te liggen na het verschijnen van zijn boek ‘Of Duitsland zich opheft’. In zijn boek schrijft hij onder andere dat de Duitse levensvorm bedreigd wordt door de islam. Ook zegt hij dat de enige functie van Turken in Berlijn het verkopen van fruit is.

NRC Handelsblad schrijft:

In een zojuist afgegeven verklaring van de Bundesbank staat letterlijk: “De raad van bestuur heeft vandaag eenstemmig besloten om aan de president van Duitsland te vragen het vertrek van dr. Thilo Sarrazin als bestuurslid mogelijk te maken”. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Bundesbank dat dit onafhankelijke en alom gerespecteerde instituut een lid van de raad van bestuur feitelijk moet ontslaan.

Sarrazin heeft intussen op de Duitse tv afstand genomen van zijn uitspraken over Joden. Hij noemt zijn woorden ‘onzin’ en zegt ze zeer te betreuren.
De SPD, Sarrazins partij, heeft nog geen beslissing genomen maar overweegt de politicus te royeren.

NOS: Bundesbank: Sarrazin moet opstappen
Parool: Sarrazin neemt woorden terug

Update 21:55 Artikel NRC Handelsblad toegevoegd

Geef een reactie

Laatste reacties (86)