Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bundeswehr plaatst ‘retro’-uniform met hakenkruizen op Instagram

  •  
27-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
duitsleger

© cc-foto: JensMo

Het Duitse leger heeft zijn verontschuldigingen aangeboden nadat het op zijn Instagram-account een foto van een uniform met hakenkruizen had geplaatst. In de begeleidende tekst wees de krijgsmacht erop dat militaire stijlelementen terug te zien zijn in de mode. Daarmee werd niet de juiste context geboden, erkent het leger inmiddels.
Ook heeft de Bundeswehr de betreffende foto verwijderd. In een nieuw bericht spreekt de krijgsmacht van een “onacceptabele fout”. “Elke vorm van extremisme is bij de Bundeswehr een absolute no-go.”
Twee jaar geleden kwam de Bundeswehr onder vuur te liggen, toen inspecteurs van het leger nazi-parafernalia aantroffen in een kazerne. Voor de toenmalige minister van Defensie Ursula von der Leyen was dat reden om er bij het leger op aan te dringen om alles wat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog te verwijderen.
Von der Leyen gaf ook opdracht om enkele kazernes te hernoemen die waren vernoemd naar hooggeplaatste militairen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals veldmaarschalk Erwin Rommel.
Een bericht gedeeld door Bundeswehr (@bundeswehr) op 27 Nov 2019 om 2:15 (PST)
cc-foto: JensMo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.