12

Burgemeester Capelle woedend op lokale VVD

Verkiezingsstunt met nepbonnen valt totaal verkeerd

De burgemeester van Capelle aan den IJssel, Frank Koen (CDA) is woest op VVD Capelle. De liberalen deelden afgelopen zaterdag flyers uit die eruit zagen als parkeerbonnen. Koen heeft de partij gevraagd per direct te stoppen met de actie.

Als verkiezingsstunt gebruikte de Capelse afdeling van de VVD pamfletten die er uitzagen als nepbonnen inclusief het gemeentelogo van Capelle aan den IJssel, meldt AD vandaag. De burgermeester kon niet geloven wat hij meemaakte en stuurde de fractievoorzitter Nico van Veen direct een mail:

“Ik heb begrepen dat de VVD afgelopen zaterdag nepbekeuringen heeft uitgedeeld waarop naam en logo van onze gemeente staan. Dan vind ik, en met mij de ambtelijke organisatie, een ongepaste vermenging van het werk van de gemeente richting de inwoners/bezoekers van onze stad en de verkiezingscampagne. Ik verzoek het campagneteam via jou dan ook nadrukkelijk dit niet meer te doen. Wil je dit verzoek doorgeleiden naar het campagneteam van de VVD in Capelle?”

De VVD lijkt zich van geen kwaad bewust. Volgens de Capelse wethouder én VVD-lijstrekker, Eric Faassen willen zij vooral de ondernemers helpen door actie te voeren tegen betaald parkeren. Daarom deelden zij afgelopen zaterdag de gewraakte flyers uit bij winkelcentrum De Koperwiek in het centrum van Capelle aan den IJsel om gratis parkeren te promoten.

Volgens Faassen is het logo er per ongeluk op de flyer gekomen:

“Abusievelijk hebben we het logo van de gemeente gebruikt. Bedenk wel dat we het VVD-logo bovenop hebben gelegd.”

Toch hebben de liberalen geluisterd naar de burgemeester en zullen de flyers niet meer verwijzen naar de gemeente Capelle aan den IJssel.

cc-foto: Valerie Reneé

Geef een reactie

Laatste reacties (12)