Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester: 'Controle tegen comazuipen geen overheidstaak'

  •  
23-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coma_300.jpg
Burgmeester van Haaksbergen (Overijssel) is discussie spuugzat
Burgemeester Karel Loohuis (PvdA) vindt handhaving van alcoholmaatregelen om comazuipen tegen te gaan, zoals het controleren van de verkoop, geen taak van de gemeente.
“Het is me te makkelijk om te roepen dat de gemeenten de handhaving maar moeten regelen”, verkondigt Loohuis in dagblad TC Tubantia. Na een rapport Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde (NSCK) over het toenemende aantal jongeren dat door alcoholgebruik in het ziekenhuis belandt, werd vanuit Den Haag aangedrongen op steviger controle. 
„We kunnen wel stoer roepen dat we alles gaan controleren, maar dat is geen taak van de overheid. Drinkketen, schuren en keukens waar jongeren stevig innemen, waren er veertig jaar geleden, zijn er nu en zullen er over twintig jaar ook nog zijn. Als je nu ineens zou beslissen om een keet te sluiten, gebeurt misschien tweehonderd meter verderop hetzelfde gewoon in de huiskamer. Sommige ouders moedigen het zelfs aan. Dan denk ik: dat kan toch niet waar zijn. Maar dit probleem los je echt niet op door handhaving. Dat is flauwekul.”
cc-foto: Bistrosavage

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.