Laatste update 16:12
50

Burgemeester Gorinchem verbiedt rap, hiphop en r&b: ‘Urban willen we hier niet’

De burgemeester van Gorinchem, Reinie Melissant, heeft besloten urban muziek te verbieden op het komende Zomerfeest. Het muziekgenre dat een verzamelnaam is voor van oudsher ‘zwarte’ muziekstromingen als rap, hiphop en r&b, zou ‘veiligheidsgevoeliger’ zijn dan andere muziekstromingen. Tegen RTV Rijnmond zegt Melissant:

Urban willen we hier niet. Bij urban muziek heb je meer kans op relletjes. Daar zitten we niet op te wachten in Gorinchem.

Vorig jaar liep het na een optreden van Broederliefde op de Zomerfeesten uit de hand in de stad, omdat de organisatie onvoldoende was voorbereid op de grote aantallen bezoekers die de populaire rapgroep aantrok. Nadat niet iedereen de show kon bijwonen, ontstonden er relletjes. De gemeente is vervolgens met de organisatoren in gesprek gegaan over de programmering, waarop besloten werd om dan maar het hele genre te weren. Melissant:

De Zomerfeesten zijn begonnen als een feest aan het einde van de zomer voor mensen uit de stad die niet op vakantie konden. Dat is wel iets veranderd, maar het is niet de bedoeling dat heel Nederland hierheen komt.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)