168

Burgemeester Gouda: ‘Probleemgezinnen verbannen’

UPDATE: Fred Teeven: 'Het gaat ietsje beter in Gouda'

De burgemeester van Gouda, Wim Cornelis, ziet geen uitweg meer in het oplossen van problemen met probleemgezinnen. Daarom wil de burgemeester de gezinnen de stad uitzetten.

In het interview met AD zegt Cornelis:
“Er is een hardnekkige kern die toch blijft vervallen in dit gedrag. We zitten met gezinnen die de ernst van de situatie niet zien of blijven weigeren hulp te aanvaarden. Daar zou dit een middel voor kunnen zijn. We willen daarover in gesprek met andere gemeenten.”

De burgemeester begrijpt echter wel dat hij niet ‘alles over de schutting kan gooien’. Zijn voorstel: Goudse probleemgezinnen ruilen voor probleemfamilies uit andere steden.
Update 15:30
Volgens Fred Teeven, staatssecretaris van Justitie gaat het iets beter met Gouda sinds het Rijk extra geld uitgeeft voor maatregelen in Gouda. Dat schrijft de Pers. De overheid betaalde sinds 2008 voor de marechaussee, gezinsmanagers en straatcoaches. Sindsdien zijn er volgens Teeven ‘minder ernstige incidenten’ geweest. “Het gaat in zijn totaliteit beter.”

In de toekomst wil Teeven kijken naar ruimere mogelijkheden voor het onder toezicht stellen van baldadige jongeren, gecombineerd met uithuisplaatsing. Ook wil hij de ouders aanpakken. Wanneer hun kinderen schade maken, wil hij hen laten opdraaien voor de kosten, maar die regeling mag niet ten koste gaan van de gezinnen benadrukt hij.

De Pers: Teeven: Het gaat wat beter in Gouda
AD: ‘Ik zet de Marokkaanse asogezinnen Gouda uit’

Geef een reactie

Laatste reacties (168)