Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester pleit voor vuurwerkverbod

  •  
02-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk_300_01.jpg
Prijs voor instandhouden traditie is te hoog
De Schiedamse burgermeester Cor Lamers (CDA) pleit voor een landelijk verbod op het particulier gebruik van vuurwerk. In plaats daarvan zouden er bij de jaarwisseling in gemeenten professioneel georganiseerde vuurwerkshows moeten komen. Dat is veiliger en goedkoper. De vuurwerkpret kost de gemeenschap nu jaarlijks tienduizenden euro’s schade.
Lamers komt met zijn pleidooi naar aanleiding van vernielingen en ongeregeldheden waarbij de ME in Schiedam moest uitrukken, meldt Radio Rijnmond :
Lamers is de vuurwerkoverlast helemaal zat: “Persoonlijk ben ik voor een verbod op vuurwerk. Er gaat te veel geld in zitten. Je kunt je afvragen of dit wel proportioneel is. Mijn voorstel is een algemeen verbod met in iedere gemeente een georganiseerde vuurwerkshow.” Lamers verwacht dat een vuurwerkverbod voorlopig niet haalbaar is. Wel zou hij willen dat de Tweede Kamer het voorstel een keer serieus bespreekt.
Drie jaar geleden al deed de voorganger van Lamers een soortgelijke suggestie. Dat leidde tot een overleg binnen het Genootschap van Burgemeesters. Bijna twintig burgemeesters hadden deze jaarwisseling vuurwerkvrij zones ingesteld.
cc-foto: happy days

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.