Laatste update 17:25
113

Burgemeester Sadiq Khan bant seksistische reclames uit openbaar vervoer

De Londense burgemeester Sadiq Khan heeft besloten dat er vanaf volgende maand geen seksistische reclames en advertenties meer in het openbaar vervoer geplaatst mogen worden. Het gaat om beelden die voor een negatief zelfbeeld kunnen zorgen bij mensen en die onrealistische schoonheidsidealen promoten. Dat meldt VK.

Khan heeft het vervoersbedrijf Transport for London (TfL) gevraagd een werkgroep op te zetten om negatieve campagnes, zoals die hieronder over ‘beach bodies’, aan te pakken. Hij zegt hiermee een signaal af te willen geven aan de reclame-industrie die de onzekerheden van mensen en voornamelijk jonge meisjes en vrouwen gebruikt om winst te maken.

Als vader van twee tienerdochters maak ik mij extreem veel zorgen over reclames die ertoe leiden dat mensen zich schamen voor hun lichaam. Niemand moet zich gedwongen voelen om te voldoen aan onrealistische schoonheidsidealen.

Graeme Craig, de commercieel directeur bij TfL staat volledig achter de keuze van de kersverse burgemeester Khan en zegt daarover:

Onze klanten kunnen de reclames niet uitzetten of wegleggen als zij zich daardoor beledigd of verdrietig door voelen. Wij hebben de taak om de unieke sfeer die het Londense vervoer toont te weerspiegelen.

cc foto: cliquetv

Geef een reactie

Laatste reacties (113)