Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester weigert Afghaans gezin uit te zetten

  •  
20-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Politie van Coevorden (Drenthe) heeft de opdracht gekregen niet mee te werken
Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden weigert een Afghaans gezin uit te zetten. Hij heeft de politie de opdracht gegeven niet mee te werken aan de uitzetting van familie Qadiri. Dat meldt de Volkskrant. De familie woont al tien jaar in Nederland en kreeg vorige week van minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) te horen dat ze niet langer welkom zijn in Nederland.
Eerder deze week verscheen de burgemeester in het programma Uitgesproken Vara. Hierin zei hij nog niet besloten te hebben of hij de opdracht van Leers om het gezin uit te zetten zou uitvoeren of niet. Er zouden nog te veel vragen zijn over de toekomst van met name de kinderen.
Leers meent dat het gezin onvoldoende meegewerkt heeft aan de terugkeer naar Afghanistan. Een woordvoerder van de gemeente stelt het tegenovergestelde:
Wij vinden dat de familie wel degelijk veel stappen heeft gezet om mee te werken aan terugkeer. Het blijkt alleen niet mogelijk.
De uitzetting is volgens burgemeester Bouwmeester vanwege humanitaire redenen onaanvaardbaar. Zo zijn de kinderen van 9 en 11 jaar volledig verwesterd en zouden ze niet thuis zijn in het islamitische Afghanistan. Bovendien is de christelijke moeder er niet welkom omdat zij uit Tadzjikistan komt. De vader is op zijn beurt niet welkom in het thuisland van zijn vrouw.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.