6

Burgemeester wil af van ‘Benidorm Bastards’

Volledige gemeenteraad keert zich tegen kwetsende titel Vlaamse hitserie

‘Benidorm Bastards’ is de titel van een Vlaamse tv-serie waarin bejaarden zich te buiten gaan aan liederlijk en grof gedrag. Met een verborgen camera worden de reacties van nietsvermoedende toeschouwers en slachtoffers gefilmd.


De titel van de serie die binnenkort op de commerciële zender RTL 4 een Nederlandse remake krijgt, is de politiek in Benidorm een doorn in het oog, meldt de Belgische krant De Standaard.

De burgemeester van de Spaanse badstad Benidorm (…) eist dat Benidorm wordt geschrapt uit de titel van het populaire verborgencameraprogramma op 2BE. Volgens Spaanse media heeft de burgemeester van Benidorm de voltallige gemeenteraad achter zich. De Spanjaarden vrezen dat het programma en zijn titel – de burgemeester had het over het programma ‘Rotzakken uit Benidorm’ – een negatieve impact hebben op het toerisme. Er is een brief onderweg naar de producenten met de vraag om de naam van het programma te veranderen. Zo niet dreigt de stad ermee een rechtszaak aan te spannen.

Het bezorgen van nóg een negatieve naam aan Benidorm is op zich al reden voor een special achievement award  maar de makers wijzen er fijntjes op dat wijzigen helemaal niet kan omdat er zoveel filmpjes van op YouTube staan. Een ijzersterk argument natuurlijk.

Bovendien heet de serie in het buitenland, behalve Nederland, meestal anders. Ook in Spanje krijgt het programma een andere titel want Spanjaarden zijn onbekend met het negatieve imago van Benidorm, zo ze al bekend zijn met het bestaan van de badplaats die volledig bewoond wordt door op leeftijd geraakte buitenlandse gelukszoekers.

SKortom: een storm in een glas water met kunstgebit maar wel goede reden om nog eens even naar de vijftien hoogtepunten te kijken.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)