Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgerinitiatief tegen megastallen Utrecht

  •  
24-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_varkensstal_c_rljones_300

Milieudefensie overhandigt ruim 1500 handtekeningen aan commissaris van de koningin om vestiging van veefabrieken te voorkomen. Utrecht zesde provincie waarin dit initiatief wordt genomen

Samen met een inwoner van de provincie Utrecht overhandigt Milieudefensie maandag het burgerinitiatief ‘Stop veefabrieken in Utrecht’ aan commissaris van de Koningin Roel Robbertsen. Dat heeft een woordvoerder van Milieudefensie vrijdag gezegd.
De initiatiefnemers willen dat de provincie de vestiging van veefabrieken tegenhoudt. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. 
Milieudefensie zegt niet precies te weten welke plannen er in Utrecht zijn om megastallen te bouwen. ‘Maar de schaalvergroting zet in heel Nederland door. In Utrecht zijn geen of weinig veefabrieken en dat willen we zo houden’, aldus de woordvoerder.
Om in de provincie Utrecht een onderwerp op de politieke agenda te zetten, moeten minimaal 1500 handtekeningen van inwoners worden verzameld. Dat aantal is volgens Milieudefensie ‘ruim overschreden’.
Utrecht is de zesde provincie waarin dit burgerinitiatief wordt gelanceerd.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.